Σεμινάρια εκπαίδευσης
Είναι πολύ σημαντική για εμάς η εξάπλωση της κουλτούρας του καφέ και των ροφημάτων έτσι όπως τη ξέρουμε εμείς, και η ανάδειξη του μπαρίστα ως επαγγελματία στο χώρο του. Με αυστηρή προσήλωση στα υψηλά standards που έχουμε θέσει σαν εταιρεία τόσο στην προετοιμασία του καφέ όσο και στην εξυπηρέτηση του πελάτη, παρέχονται στους συνεργάτες μας δωρεάν θεωρητικά και πρακτικά σεμινάρια καφεγνωσίας και προετοιμασίας του καφέ από ανθρώπους με μακρόχρονη εμπειρία στο χώρο, που σας οπλίζουν με τις απαραίτητες γνώσεις για να σταθείτε με άνεση απέναντι στον ανταγωνισμό της αγοράς.
Στην περίπτωση που οι εκπαιδευόμενοι είναι υπάλληλοι καταστημάτων καφεστίασης, στόχος μας είναι να αποκομίσουν τις απαραίτητες γνώσεις για να βελτιώσουν τον τρόπο παρασκευής ροφημάτων καφέ, σοκολάτας κ.λ.π., να μπουν στην ψυχολογία του καταναλωτή βελτιώνοντας τον τρόπο εξυπηρέτησής του και να λύσουν τυχόν απορίες τους.
Στην περίπτωση των ιδιοκτητών, τα σεμινάρια θα τους δώσουν τη δυνατότητα να μάθουν τις τάσεις της αγοράς, να γνωρίσουν τα δυνατά ή αδύνατα σημεία του serving, να συντονίζουν καλύτερα το προσωπικό τους, και να διαμορφώσουν μια πληρέστερη άποψη του πώς μπορούν να βελτιώσουν τη λειτουργία της επιχείρησής τους.
Τα σεμινάρια εκπαίδευσης για τους νέους συνεργάτες διαρκούν συνολικά 4-5 ώρες και γίνονται σε δύο διαφορετικές ημέρες (περίπου ένα 2ωρο η κάθε ημέρα).Σε περίπτωση που υπάρχει ανάγκη, υπάρχει η δυνατότητα επανάληψης της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
Βασικές ενότητες εκπαίδευσης :
• Οι τάσεις της αγοράς του καφέ στην Ελλάδα
• Άλεσμα και μύλοι αλέσεως
• Μηχανές καφέ - Σωστή χρήση και ρύθμιση του εξοπλισμού
• Αναλυτικές οδηγίες του τρόπου παρασκεύης των βασικών ροφημάτων καφέ
• Πρακτικές ασκήσεις παρασκευής ροφημάτων
• Coffee serving tips
• Latte Αrt (για προχωρημένους)
Ο χώρος όπου γίνονται τα σεμινάρια είναι εύκολα προσβάσιμος τόσο με τα μέσα μεταφοράς (πλησίον ηλεκτρικού σταθμού Καλλιθέας) όσο και με το αυτοκίνητο (εύκολο πάρκινγκ).