Χαρμάνια για espresso
Όπως και στα άλλα είδη καφέ έτσι και στα χαρμάνια του espresso υπάρχουν κάποιοι καφέδες μονής προέλευσης από Βραζιλία, Κολομβία, Γουατεμάλα, Βολιβία κ.α. που μπορούν εύκολα να καταναλωθούν και στη μορφή espresso. Στις περισσότερες όμως περιπτώσεις δημιουργούνται ειδικά χαρμάνια για τον espresso γιατί σπάνια ένας καφές μονής προέλευσης (από μια μόνο περιοχή) έχει την πολυπλοκότητα και το όλο προφίλ που χρειάζεται. Η ανάμειξη διαφόρων ποικιλιών, σε διάφορες αναλογίες και το σωστό ψήσιμο είναι αυτά που θα μας δώσουν το άρωμα, το σώμα, την γεύση, την οξύτητα και την επίγευση που επιθυμούμε.
Η πλειοψηφία των χαρμανιών espresso έχουν ως βάση καφέδες από Βραζιλία, Κολομβία ή άλλες περιοχές που παράγουν ποικιλίες χωρίς έντονα επιμέρους χαρακτηριστικά. Καφέδες που συμβάλλουν θετικά στο χαρμάνι με το σώμα και τη γλυκύτητά τους. Σε αυτούς τους καφέδες προστίθενται άλλοι για να δημιουργήσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Ένα καλό χαρμάνι αποτελεί πάντα ένα καλά κρυμμένο μυστικό…